Søk
  • Håkan Funck

Hvor mye skal en skoledag inneholde?

Statsministeren informerte i ettermiddag om at landets skoler og barnehager fortsatt holdes stengt til og med 13. april. Det er altså siste dag i påskeferien. Dermed vet vi nå at fjernundervisninga / hjemmeundervisninga vil foregå i hvert fall frem til påskeferien.


Hvor mye skal en skoledag hjemme inneholde? Kunnskapsdepartementet har skrevet et brev til friskolene hvor de forutsetter at det er en målsetting om at elevene i så stor grad som mulig skal ha normal progresjon og normalt læringsutbytte også når skolen er fysisk stengt. Samtidig har de forståelse for at det vil være vanskelig å opprettholde alt som vanlig, fullt ut. Og selvfølgelig må jo vi bruke andre metoder og andre opplegg enn om elevene er til stede på skolen. Det som jo er positivt med dette er også at vi må utvikle nye arbeidsmåter, og noe av dette vil vi helt sikkert ha nytte av også fremover.


En spesiell utfordring er også å vurdere hvor mye gjennomgang av fagstoff og hvor mye arbeidsoppgaver det skal planlegges for i øktene hjemme. Det er også forståelig at mange elever vil skynde seg fortest mulig igjennom oppgavene for å bli ferdige. Det risikerer da å bli altfor mye fokus på å gjøre i stedet for å lære. Lærerne har fått oppfordring til å lage korte videoer eller opptak med gjennomgang av lærestoff, og slike videoer vil kunne være lettere for elevene å ta til seg enn å lese i bok hjemme. Men det er også en metode som er ny og vi må tillate oss å både prøve og feile.


I hjemmeundervisninga har vi opplegg både for teoretiske og praktisk-estetiske fag. Det er flott å få variasjon, og vi har også fått inn mye bilder på kreative ting som elevene har laget. I denne uken er det noen klasser som har fått i oppgave å lage snømann og sende inn bilde. Da får man både variasjon i skoledagen og frisk luft samtidig.


Og til sist - som nevnt før: Gi gjerne tilbakemeldinger til meg på hvordan dette fungerer. Min e-post er: rektor@akgalta.no og telefon 967 06 192.

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle